Απολογισμός Έργου της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παιανίας
Ισίδωρος Μάδης, Δήμαρχος Παιανίας: Μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή - «Ο Δήμος Παιανίας στις 8 Οκτωβρίου θα έχει διοίκηση»

Ισίδωρος Μάδης, Δήμαρχος Παιανίας: Μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή - «Ο Δήμος Παιανίας στις 8 Οκτωβρίου θα έχει διοίκηση»

Μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή έστειλε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης από την τελετή εγκαινίων του πολιτικού του γραφείου.

Περιστοιχισμένος από συνεργάτες και φίλους και με την παρουσία εκατοντάδων δημοτών, ο Δήμαρχος Παιανίας τόνισε πως «για εμάς η 8η Οκτωβρίου είναι η μέρα που οι συνδημότες μας θα επισφραγίσουν την επόμενη θητεία μας, που θα μας επιβραβεύσουν με την ψήφο τους και θα μας δώσουν δύναμη να πάμε μέχρι τέλους. Όχι μόνο όσα έχουμε ήδη δρομολογήσει αλλά και εκείνα που σχεδιάζουμε για την επόμενη μέρα.

Γιατί ο Δήμος Παιανίας δεν μπορεί να χάσει άλλες ευκαιρίες. Γιατί εμείς και γνωρίζουμε και μπορούμε. Γιατί το χρωστάμε στις επόμενες γενιές. Το χρωστάμε σε όσους ταλαιπωρήθηκαν μέχρι σήμερα. Για αυτό με την ψήφο των πολιτών, με την ψήφο σας, ο Δήμος Παιανίας στις 8 Οκτωβρίου θα έχει διοίκηση. Μια διοίκηση που λειτουργεί χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς στεγανά, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, χωρίς κενές υποσχέσεις».

Ο Ισίδωρος Μάδης ιδιαίτερη μνεία έκανε στην επιτυχημένη συνεργασία με τους Σταύρο Θανάση και Κώστα Μπουλμέτη, οι οποίοι υπήρξαν πολιτικοί του αντίπαλοι στις εκλογές του 2019.

«Από το 2019 κινούμαι, κινούμαστε, ενωτικά. Χωρίς να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος, χωρίς να λειτουργούμε υπέρ των λίγων. Δεν είναι τυχαίο πως μέσα σε αντίξοες συνθήκες η δημοτική ομάδα μήνα με τον μήνα δυνάμωσε. Διότι ήταν πολλοί εκείνοι που κατάλαβαν. Και φτάσαμε στο 2022 ενωμένοι πια μια γροθιά εκείνοι που θεωρητικά ήμασταν αντίπαλοι. Υπάρχει πλέον μια εξαιρετική σχέση και αυτό οφείλεται στους επικεφαλής, τον Σταύρο Θανάση και τον Κώστα Μπουλμέτη και όλα τα παιδιά που υλοποιήσαμε τον σχεδιασμό μας για τον Δήμο Παιανίας. Και ενωμένοι στεκόμαστε απέναντι στους πολίτες, απέναντί σας, και υποσχόμαστε πως στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουμε.

Για να γίνουν η Παιανία και τα Γλυκά Νερά όπως τα έχουμε οραματιστεί. Για να προλάβουμε το μέλλον. Για να είμαστε υπερήφανοι για τα όσα πετύχαμε. Για να αφήσουμε βαριά κληρονομιά στα παιδιά μας» τόνισε ενώ απευθυνόμενος στους δημότες του κάλεσε «να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη μέρα. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας».

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο των ακαθάρτων στη ΔΕ Παιανίας τονίζοντας πως «για πρώτη φορά ξεκίνησε και θα τελειώσει στην αμέσως επόμενη διοικητική μας περίοδο» ενώ αναφερόμενος στην ανάπλαση της πλατείας Κορυτσάς ανακοίνωσε πως ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά κολλήματα και πλέον το έργο δρομολογείται. Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε και μεγάλο έργο ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Παιανίας.

«Στην επόμενη διοικητική περίοδο, όλοι μαζί θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη της Παιανίας και των Γλυκών Νερών» κατέληξε ο Γιώργος Πατούλης προεξοφλώντας την επανεκλογή του Ισίδωρου Μάδη στις εκλογές του Οκτωβρίου.

«Είμαι εδώ για να τιμήσω έναν φίλο, έναν άξιο δήμαρχο και στο πρόσωπό του όλους εσάς που συμπορεύεστε μαζί του. Με τον Ισίδωρο Μάδη μας δένουν πάρα πολλά πράγματα. Είναι ένας άνθρωπος που δίνει όλο τον εαυτό του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μακάρι να μπορούσα να σε ψηφίσω. Είμαι σίγουρος για τη επανεκλογή σου από την πρώτη Κυριακή» σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος, η πρέσβης της Ελλάδας στην Ιρλανδία Μαγδαληνή Νικολάου, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Αττικής Νίκος Πέππας και Βασίλης Κόκκαλης, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, η πρόεδρος του ΔΣ και υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού Δήμητρα Ράπτη, ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Παύλος Μπατάλης, ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς Ευάγγελος Αυλήτης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ Βασίλης Φεύγας, η πρόεδρος της Παναθηναϊκής Ένωσης Γυναικών Ελλάδος Μαρία Γιαννίρη, ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Αλμπάνης, η δημοτική σύμβουλος 3Β Μαρία Σίνα, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Γ. Πατούλη Βίκυ Καβαλάρη και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης Ευθύμιος Κολλιός. Ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης εκπροσωπήθηκε από τον συνεργάτη του Σωκράτη Δαμκαλή ενώ η Αγγελική Καλογιάννη εκπροσώπησε τον βουλευτή ΝΔ Βασίλη Οικονόμου.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη

Φίλες και φίλοι,

Καλωσορίσατε στο σπίτι του Αλλάζουμε Μαζί, καλωσήρθατε στο σπίτι μας. Εδώ όπου όλα ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια. Όταν σε πείσμα πολλών βάλαμε στόχο να τα αλλάξουμε όλα, να σηκώσουμε ψηλά τον Δήμο Παιανίας, όπως του αξίζει.

Και τα καταφέραμε. Σήμερα ο Δήμος Παιανίας έχει διανύσει μια μεγάλη απόσταση, έχει γίνει ένας σύγχρονος δήμος, πιο φιλικός προς τον πολίτη, με υπηρεσίες που λειτουργούν σωστά, με προγραμματισμό, με αξιοπιστία.

Αυτό δεν το λέμε εμείς, το δείχνουν τα στοιχεία, το ομολογούν ακόμα και οι αντίπαλοί μας μεταξύ τους. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά τα χρόνια η κριτική που δεχόμαστε είναι η ίδια. Καμιά πρωτοτυπία, καμιά ουσιαστική πρόταση.

Πριν από τέσσερα χρόνια, σε αυτόν εδώ τον χώρο συζητούσαμε μια παρέα, φίλοι επί το πλείστον, για όσα μας ενοχλούσαν στον δήμο που μεγαλώσαμε, στον τόπο που αγαπάμε. Και θέσαμε ως στόχο να τα αλλάξουμε πάση θυσία. Να δείξουμε πως υπάρχει και άλλος δρόμος, αυτός της προόδου και της προκοπής.

Σε αυτόν τον χώρο σχεδιάσαμε κάθε μας βήμα, κάθε αλλαγή, εγκαταλείψαμε εγωισμούς και προσωπικές στρατηγικές και προτάξαμε το κοινό καλό.

Τέσσερα χρόνια μετά θεωρώ πως τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Την Παρασκευή είχα μια σύσκεψη με τους συνεργάτες μου. Μεταξύ άλλων συζητήσαμε για την πορεία των έργων και κάναμε μια αποτίμηση σε σχέση με το πρόγραμμά που καταθέσαμε το 2019 στους συμπολίτες μας και ενέκριναν. Η χαρά όλων μας ήταν μεγάλη όταν διαπιστώσαμε πως έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 60%. Είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό στον Δήμο Παιανίας.

Κρατήσαμε τον λόγο μας, τιμήσαμε την ψήφο των πολιτών και για αυτό μπορούμε να τους κοιτάζουμε στα μάτια.

Παρατηρώ ότι κάποιοι αγχώθηκαν: ηρεμήστε δεν θα κάνω απολογισμό τετραετίας. Έχουμε χρόνο για αυτό, έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε μέχρι τις εκλογές. Γιατί θυμίζω η θητεία αυτής της διοίκησης ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου. Μέχρι τότε έχουμε έξι μήνες σκληρής δουλειάς και διεκδικήσεων.

Θα πει κάποιος κακοπροαίρετος, μα μόνο το 60%;

Και του απαντώ: σε πόσους δήμους έχει υλοποιηθεί το 60% των προεκλογικών δεσμεύσεων από την πρώτη τετραετία; Σε ελάχιστους. Είναι γνωστό σε όλους πως για την πλήρη εφαρμογή ενός προγράμματος απαιτούνται δύο θητείες. Αυτό απαιτεί το σύστημα, ο τρόπος που λειτουργεί ο δημόσιος τομέας. Κάτι που στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να έχει γίνει σε ένα μήνα στο δημόσιο μπορεί να πάρει και δύο χρόνια.

Για αυτό για εμάς η 8η Οκτωβρίου είναι η μέρα που οι συνδημότες μας θα επισφραγίσουν την επόμενη θητεία μας, που θα μας επιβραβεύσουν με την ψήφο τους και θα μας δώσουν δύναμη να πάμε μέχρι τέλους. Όχι μόνο όσα έχουμε ήδη δρομολογήσει αλλά και εκείνα που σχεδιάζουμε για την επόμενη μέρα.

Γιατι ο Δήμος Παιανίας δεν μπορεί να χάσει άλλες ευκαιρίες
Γιατί εμείς και γνωρίζουμε και μπορούμε
Γιατί το χρωστάμε στις επόμενες γενιές
Το χρωστάμε σε όσους ταλαιπωρήθηκαν μέχρι σήμερα
Για αυτό με την ψήφο των πολιτών, με την ψήφο σας, ο Δήμος Παιανίας στις 8 Οκτωβρίου θα έχει διοίκηση
Μια διοίκηση που λειτουργεί χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς στεγανά, χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, χωρίς κενές υποσχέσεις.

Από το 2019 κινούμαι, κινούμαστε, ενωτικά. Χωρίς να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος, χωρίς να λειτουργούμε υπέρ των λίγων.

Δεν είναι τυχαίο πως μέσα σε αντίξοες συνθήκες η δημοτική ομάδα μήνα με τον μήνα δυνάμωσε. Διότι ήταν πολλοί εκείνοι που κατάλαβαν. Και φτάσαμε στο 2022 ενωμένοι πια μια γροθιά εκείνοι που θεωρητικά ήμασταν αντίπαλοι. Υπάρχει πλέον μια εξαιρετική σχέση και αυτό οφείλεται στους επικεφαλής, τον Σταύρο Θανάση και τον Κώστα Μπουλμέτη και όλα τα παιδιά που υλοποιήσαμε τον σχεδιασμό μας για τον Δήμο Παιανίας. Και ενωμένοι στεκόμαστε απέναντι στους πολίτες, απέναντί σας, και υποσχόμαστε πως στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουμε.

Για να γίνουν η Παιανία και τα Γλυκά Νερά όπως τα έχουμε οραματιστεί
Για να προλάβουμε το μέλλον
Για να είμαστε υπερήφανοι για τα όσα πετύχαμε
Για να αφήσουμε βαριά κληρονομιά στα παιδιά μας
Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη μέρα. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας.

Συνεχίζουμε από εκεί που ξεκίνησε το ταξίδι μας το 2019 για έναν καλύτερο δήμο. Και σε αυτό το ταξίδι σας καλώ όλους μαζί. Κάθε μία και κάθε έναν από εσάς για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα
στους σύγχρονους μαυρογιαλούρους που μοιράζουν ανέξοδες υποσχέσεις,
που δηλητηριάζουν την κοινωνία μας με ψέματα,
που απειλούν το μέλλον μας με πράξεις.

Ο Δήμος Παιανίας δεν γυρίζει πίσω
Συνεχίζουμε όλες και όλοι μαζί,
Και αλλάζουμε όσα πρέπει να αλλάξουν.
Σας κοιτάζουμε κατάματα, για αυτό και ζητάω από όλες και όλους εντολή από την πρώτη Κυριακή.

Αλλάζουμε Μαζί - Ισίδωρος Μάδης