Απολογισμός Έργου της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παιανίας
Είσαι κάτοικος; Γίνε δημότης του Δήμου Παιανίας!

ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ; ΓΙΝΕ ΔΗΜΟΤΗΣ!

Σήμερα, έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να είμαστε δημότες στο Δήμο της μόνιμης κατοικίας μας. Όσοι/-ες δεν είναι δημότες Παιανίας και κατοικούν μόνιμα ή επί σειρά ετών στη περιοχή μας, πηγαίνουν τα παιδιά ή τα εγγόνια τους στα σχολεία μας ή κάνουν χρήσεις υπηρεσιών όπως τα ΚΑΠΗ και λοιπές κοινωνικές δομές, και θεωρούν τους εαυτούς τους ενεργούς πολίτες απαιτώντας και διεκδικώντας, ως οφείλουν, αναβάθμιση των γειτονιών τους, πάρκα, αθλητικούς χώρους, δρόμους, κ.α. είναι σημαντικό και χρήσιμο να ενταχθούν πλήρως στο Δήμο μας κάνοντας εγγραφή στο δημοτολόγιο.

1. Οι Δημότες ψηφίζουν και εκλέγουν τη Δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο και εκπροσωπούνται έτσι στα όργανα αποφάσεων για την πόλη, όργανα τα οποία επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινή ζωή μας.
2. Η μεγαλύτερη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων δεν δυναμώνει μόνο τη φωνή των Δημοτών αλλά και της πόλης που γίνεται πιο αποτελεσματική στις διεκδικήσεις της και πιο σεβαστή στις προτάσεις της.

3. Οι κάτοικοι που είναι και Δημότες θεωρούν αυτονόητο να απογράφονται στην πόλη και έτσι ο πληθυσμός της απογραφής θα προσεγγίσει περισσότερο τον πραγματικό με ευεργετικές συνέπειες στην χρηματοδότηση του Δήμου από τους πόρους που χορηγεί το Κεντρικό Κράτος.
4. Η συμμετοχή των πολιτών ενισχύει τη Δημοκρατία.

Μια πόλη που κατοικείται στην πλειοψηφία της από δημότες έχει περισσότερη δύναμη και οι διεκδικήσεις της έχουν άμεσα και έμπρακτα αποτελέσματα.

Είσαι, λοιπόν, μόνιμος/-η κάτοικος Παιανίας ή Γλυκών Νερών; Είναι καιρός να γίνεις και δημότης!

Με την ενέργεια αυτή...

  • Ενισχύεις τη δυναμική της πόλης μας
  • Διευκολύνεις τον εαυτό σου
  • Δυναμώνεις τη φωνή όλων μας

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ!

Η υποβολή της αίτησης γίνεται είτε στο Δημαρχείο (τμήμα Δημοτολογίου) είτε σε κάποιο ΚΕΠ. για απορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο: 2132030727.

α) είτε αυτοπροσώπως
β) είτε με εξουσιοδότηση

Δείτε παρακάτω τι δικαιολογητικά απαιτούνται:

Μεταδημότευση συζύγων και τέκνων όταν όλα τα μέλη είναι γραμμένα στον ίδιο δήμο και είναι κάτοικοι του δήμου πέραν της διετίας.

Δικαιολογητικά:

  • Αίτηση μεταδημότευσης του ενδιαφερόμενου
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με πλήρη στοιχεία ή πιστοποιητικό γεννήσεως για μεταδημότευση στο Δήμο Παιανίας
  • Αίτηση βεβαίωσης διετούς κατοικίας
  • Αστυνομική ταυτότητα (φωτοτυπία),
  • Λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ πέραν της διετίας ή Φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων δύο ετών (φωτοτυπία).
  • Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
Αλλάζουμε Μαζί - Ισίδωρος Μάδης